Точка БГ изнесе концерт в Панагюрище

P1010007-197x147На 19 юни в Панагюрище бе представен музикално-поетичният спектакъл на група „Точка БГ” –„ЛЮБОВТА Е ЖИВОТ”. Събитието бе кулминацията на юнската седмица на изкуствата „Вдъхновение, настроение, красота”. Спектакълът се състоя в голямата зала на Театър Дом-паметник, днес от 18:00 часа. Това е първият концерт на групата в Панагюрище.

Пред панагюрската публика група „Точка БГ” не се представи в пълен състав. На сцената бяха само Тодор Янкулов (китара, вокал), Зорница Попова (вокал) и Красимир Първанов (китара, вокал). Пламен Сивов отсъстваше, поради неотложен ангажимент.

Интересно за групата е че нито един от четиримата й членове не е завършил музикално училище. Тодор и Зорница са завършили НАТФИЗ, Красимир Първанов е лекар, а Пламен Сивов – юрист.

Акустичните изпълнения на групата донесоха истинска наслада за публиката в залата. Меки и нежни тонове излизаха из под пръстите на двамата китаристи Тодор и Красимир, а вокалите допълваха магията.

Почти два часа панагюрската публика остана потопена в нежната магия на група „Точка БГ”. В края на концерта всеки желаещ можеше да си закупи диск на групата и да получи автографи от членовете. | Мария Маслева, pia-news.com

***

P1010004-197x147ТОЧКА БГ НИ ПОДАРИ ИЗКУСТВО

Акустична група Точка БГ подари изкуство на панагюрци в последния ден на ежегодната Седмица на изкуствата. Искрен и истински бе техният музикално-поетичен спектакъл „Любовта е живот”. Прозвучаха силни и докосващи текстове на песни, красиви мелодии, които събудиха чувства и спомени.

Точка БГ е акустичен проект за нови градски песни. В групата влизат Тодор Янкулов, Зорница Попова, Красимир Първанов и Пламен Сивов. Стават група, обединени от идеята да изпълняват заедно собствените си авторски песни. Аранжират ги за четири вокала и три акустични китари. Песните им много рядко могат да бъдат чути по радиото, не будят голям медиен интерес, сигурно защото не се вписват в масовия вкус и спазват сериозна дистанция от комерсиалното. За сметка на това песните им представят една различна музикална точка, събирайки ценностите на съвременната некомерсиална българска музика.

Истинска терапия за душата, така културният експерт на Община Панагюрище Магдалена Македонска определи музиката, която правят изпълнители от Точка БГ.

Тодор, Зорница и Красимир /Пламен Сивов отсъстваше/ представиха някои от своите авторски песни, наситени с толкова послание, ритъм, живот. В панагюрския театър прозвучаха смислени думи, облечени във вдъхновени мелодии. И изпълнителите, и публиката в продължение на час и половина бяха в плен на музиката и емоцията, която тя дарява.
Запомнящото име на групата идва от заглавието на една от най-популярните им песни със същото заглавие, написана през 2009 г. от Пламен Сивов.

Първият им албум излиза през 2011 г. със заглавие „Нови градски песни“. Вторият албум (в края на 2011 г.) е създаден в сътрудничество с музиканта Минко Ламбов в неговото студио и съдържа песни с духовна тематика. Заглавието е „ПредВЕРИЕ“. Третият им албум излиза в края на 2012 г. със заглавие „Акварел“. Четвъртият албум – „Август“ – излиза през април 2015 г. В него участват като гост-музиканти Венко Поромански (ударни инструменти), Борис Таслев (контрабас) и Цветина Панайотова (цигулка).

През 2012-2014 г. групата изнася концерти за българските общности в Скопие, Виена, Братислава, Лондон, Варшава и Краков (Полша). Основните концертни изяви на групата в София са в Студио 5 (НДК). | Oborishte.BG

***

gallery_22164ТОЧКА БГ – РЕЛАКСАЦИЯ НА УМА И ТЕРАПИЯ ЗА ДУШАТА

Понякога, за да „нахраним” душата си е нужно просто да послушаме нежна музика, далечна от комерсиалното и пошлото, потапяща в поезията на живота.

Но като цяло, у нас всичко стойностно и интелигентно е на заден план, не му се дава място на сцената, не се забелязва и оценява. Комерсиалното, пошлото се приема по-лесно, консумира се бързо и се продава. Очевидно клишето „бездуховност” не е клише, а е вярно и е завладяло всичко за сметка на истинските ценности. Но надежда има и тя си има име – Точка БГ!

Не точка, а едно ново начало в музикалната сфера поставят музикантите. В това се убедиха и малкото на брой хора, но ценители на качествената музика, при гостуването на групата на 19 юни в Панагюрище. Музикантите представиха своя музикално – поетичен спектакъл „Любовта е живот”. Тяхната изява сложи точката на Седмицата на изкуствата.

Обединени са от любовта към поезията, представена под красивия акомпанимент на акустичната китара. Всеки от тях е различен, по свой начин възприема света, по различен начин музицира и пише стиховете си върху едни и същи теми. Затова и песните, които бяха избрали за програмата в Панагюрище, бяха от всякакви разновидности, като послания и настроения. Песни, представящи групата в пълнотата си.

Спектакълът остави у всекиго чувство на удовлетворение, излизайки от залата чувстваш ума си релаксирал, а душата преродена и си благодарен, че „тази порода” творци съществува и твори.

Точка БГ е българска акустична група, в състава на която влизат Тодор Янкулов (китара, вокал), Зорница Попова (вокал), Красимир Първанов и Пламен Сивов (китара, вокал). За съжаление, поради неотложни ангажименти, Сивов не успя да присъства на участието в Панагюрище. | Спаска Костуркова, nostop.bg

ВИДЕО

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

five × 5 =