ПредДверие към света на изпятата поезия

Тази вечер читалище „Николай Хайтов“ в София бе не просто читалище, а преддверие към красивия свят на Акустичния проект за нови градски песни „Точка БГ“, който опровергава новия столичен девиз, според който София „Расте, но и простее“, разпространяван отскоро в Интернет. (Ч-ще „Н. Хайтов“ с всички сили и малко средства се противопоставя на „простеенето“ чрез стойностни прояви, в основата на които стои и изпятата поезия).

Представяйки песни от втория си албум „ПредВерие“, Красимир Първанов (вокал и китара), Тодор Янкулов (вокал и китара), Пламен Сивов (вокал и китара) и Зорница Попова (вокал и чар) в продължение на близо две часа изпълняваха много артистично, вдъхновено и всеотдайно песни от албума и по-„стари“, вече хитови творби, които верните им почитатели добре познават и пеят с тях.

Тъй като четиримата имат вече достатъчно популярност, няма нужда да „преразказвам“ концерта им, но по техни думи и по мнение на фенове концертът в читалището (който бе не само акустичен, но и без озвучаване) бе най-вълнуващият и въздействащ и за изпълнителите, и за публиката.

Така е, вярвайте ми, свидетелствам и аз.

Трудно е да се благодари – просто е недостатъчно и някак „стандартно“ – за подобно преживяване, затова ще се обърна към четиримата си приятели с думите на един герой от разказ на Константин Константинов:

– Бог – на вас!

СЛАВИМИР ГЕНЧЕВ

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 × two =