Концерт в памет на бургаския бард Пламен Ставрев организират негови приятели и близки

“Шепа пясък от бургаския бряг” – под това заглавие приятели и близки на музиканта Пламен Ставрев, който си отиде през 2011 г., организират концерт в Експозиционния център “Флора” Бургас в края на април тази година. Заглавието на концерта е цитат от текста на Пейо Пантелеев на песента “Гурбет блус”. През 2023 г. се навършват 70 години от рождението на Пламен Ставрев.

Музикант, композитор, автор и изпълнител на незабравими песни, дълбоко свързан с Бургас и неговата културна история, Пламен Ставрев остави дълбока следа върху поколения български изпълнители – от популярната музика до жанра на изпятата поезия (singer-songwriter).

Концертът се организира като съвместна инициатива на семейството (съпругата Пени и дъщерята Евгения) на Пламен Ставрев, една от най-известните бургаски акустични групи “Прегърнат облак” и формацията “Точка БГ” – водеща българска група за изпята поезия. Изпълнителите споделят влиянието на Пламен Ставрев върху творчеството им, обичта си към него и целят да стимулират приемствеността между музикалните поколения, както и да популяризират личността на големия бургаски творец сред по-младите жители на града. Организатор е фондация “Полдер”.

Събитието се осъществява с финансовата подкрепа на Община Бургас и ще се състои на 22 април от 19.00 ч. в зала 2 на Експозиционен център “Флора” Бургас. Входът е свободен.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

two + five =