Изпята поезия в „Перото“ с Точка БГ

Скъпи приятели, ценители на хубавата музика и на хубавата поезия,

В Литературен клуб „Перото“ започва поредица „Изпята поезия“, в която ще се представя творчеството на българските (а защо не и чуждестранни?) бардове, известни още като „поети с китара“ (а защо не и с контрабас, пиано и т.н.?). Литературен клуб „Перото“ ще кани автори, които да погалят струните на душите ни с перото на Пегас. Ако харесвате качествената музика и качествената поезия, тази поредица е за вас. Ако при това си задавате въпроса: „Какви пък са тия бардове? Не бяха ли древни скитащи съчинители на балади?“, тогава тази поредица е дваж по за вас. Предстои ви поетично и музикално угощение, което не е за пропускане. Ще бъде интелигентно. Ще се откопчите за един час от обичайната урбанистична въртележка. Ще бъде уютно, понеже „Перото“ е едно много гостоприемно място, с шарени столчета, много книги, бар, на който предлагат ароматен чай, кафе, шоколад, вино и т.н. и спретната сцена, на която пред вас ще се открехват неповторимите творчески вселени на бардове от различни поколения и с най-разнообразни жанрови предпочитания.

Започваме с песните на една от най-популярните днес български бардовски формации – Точка БГ. Създадена е през 2011 г. от четирима бардове: Пламен Сивов, Тодор Янкулов, Зорница Попова и Красимир Първанов. Зад гърба си имат вече четири албума, няколко стихосбирки, индивидуални и групови награди от различни фестивали. Точка БГ развива активна концертна дейност, включваща редовни концерти в клуб „Студио 5“, концерти в Sofia Live Club, турнета сред българската диаспора из Европа. Самите те определят стила си като „нови градски песни“. Музиката им носи реминисценции от Саймън и Гарфънкъл, британския фолк, руския бардовски рок (Макаревич, Гребенщиков), нерядко граничи с лекия джаз, а тук и там дори се усеща щипка българско етно звучене. Текстовете са както техни собствени, стъпили в традициите на символизма и постмодерната поезия, така и на известни съвременни български поети.

Очакваме ви ва 23 април, събота, от 20:15 в Литературен клуб „Перото“. Специално благодарим на Точка БГ за съгласието им да свирят за нас pro bono, с други думи: ВХОД СВОБОДЕН.

СЪБИТИЕТО ВЪВ ФЕЙСБУК >>>

ВИКТОР МАКАРОВ

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

thirteen + twenty =