Дарения за озвучителна техника на Точка БГ С благодарност към всички, които ни подкрепят!

Драги приятели, вече повече от 7 години Точка БГ е на българската музикална сцена – повече от 100 концерта в страната и чужбина, пет издадени албума и много прекрасни моменти с вас. Благодарим ви за подкрепата и обичта.

Вие знаете, че не сме професионални музиканти и за самите нас Точка БГ е кауза и мисия, на която посвещаваме свободното си време. Не работим с продуценти и не сме обвързани с музикални компании. Това ни позволява да сме свободни в творческите си търсения и прояви, без да се съобразяваме с интересите на музикалния пазар. От друга страна, некомерсиалният профил на групата ограничава достъпа ни до медии и културни събития. Това затруднява музиката ни да достига до повече хора, особено извън София. 

Споделяли сме на концерти с вас, че приходите от нашите участия и от продажбите на дискове инвестираме в записите и тиражирането на албумите си, за които сме получавали финансова подкрепа и от наши приятели. В същото време, с радост приемаме покани за участия с благотворителна цел в подкрепа на хора с различни заболявания, на деца със специални нужди и други смислени инициативи. Искаме да продължим тази наша социална ангажираност, защото я възприемаме като част от начина ни на общуване – и като личности, и като група.

Защо правим тази кампания?
Невинаги можем да откликнем на покани за гостуване поради липса на собствена озвучителна техника. За разлика от клубовете, където такава техника е осигурена, в много от малките населени места и социалните заведения нямат нужното оборудване. Ако разполагаме с такова, ще сме по-мобилни и това ще улесни желанието ни да зарадваме повече хора, които не могат да си позволят да дойдат на наш концерт в музикален клуб или по други причини концертите ни са недостъпни за тях. Така ще можем да споделим своята музика пред публика на места, в които рядко гостуват групи като нашата – в читалища, социални заведения и на различни местни социални и културни прояви.

Какво ни е необходимо?
Имаме нужда от система за озвучаване, която да е: 1) компактна (за да можем лесно да я пренасяме с автомобил); 2) достатъчно качествена, за да покрива изискванията ни за акустичен звук; 3) достатъчно мощна, за да може да озвучава помещения или открити пространства с публика от 200-300 души. Групата вече притежава всички останали компоненти – вокални микрофони, стойки и смесителен пулт. Липсват ни само тонколони, за да имаме цялостно решение за озвучаването си. Необходими са ни 2 бр. озвучителни тела (активни тонколони) от среден клас на цена около 1 500 лв всяко – общо 3 000 лв. 

Данъчни облекчения или реклама
Вашето дарение може да бъде приспаднато от годишния Ви облагаем доход при подаване на годишната данъчна декларация (за физически лица), тъй като даренията за културни цели са освободени от данък. За да се възползвате от тази възможност, необходимо e да се свържете с нас, за да подготвим нужните документи. Финансовата Ви подкрепа може да бъде и с рекламна цел. В този случай допълнително можем да уточним условията.

Всички дарения ще се отразяват в реално време на тази страница. Ще сме благодарни, ако я споделите с вашите приятели.

Дарения за озвучителна техника

Благодарим на всички! Необходимата сума е събрана.