ПредДверие към света на изпятата поезия

Тази вечер читалище “Николай Хайтов” в София бе не просто читалище, а преддверие към красивия свят на Акустичния проект за нови градски песни “Точка БГ”, който опровергава новия столичен девиз, според който София “Расте, но и простее”, разпространяван отскоро в Интернет. (Ч-ще “Н. Хайтов” с всички сили и малко средства се противопоставя на “простеенето” чрез стойностни прояви, в основата на които стои и изпятата поезия).

Представяйки песни от втория си албум “ПредВерие”, Красимир Първанов (вокал и китара), Тодор Янкулов (вокал и китара), Пламен Сивов (вокал и китара) и Зорница Попова (вокал и чар) в продължение на близо две часа изпълняваха много артистично, вдъхновено и всеотдайно песни от албума и по-“стари”, вече хитови творби, които верните им почитатели добре познават и пеят с тях.

Тъй като четиримата имат вече достатъчно популярност, няма нужда да “преразказвам” концерта им, но по техни думи и по мнение на фенове концертът в читалището (който бе не само акустичен, но и без озвучаване) бе най-вълнуващият и въздействащ и за изпълнителите, и за публиката.

Така е, вярвайте ми, свидетелствам и аз.

Трудно е да се благодари – просто е недостатъчно и някак “стандартно” – за подобно преживяване, затова ще се обърна към четиримата си приятели с думите на един герой от разказ на Константин Константинов:

– Бог – на вас!

СЛАВИМИР ГЕНЧЕВ

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 − 8 =

*